h

SP Leiden helpt in Leiden-Noord

29 september 2018

SP Leiden helpt in Leiden-Noord

Foto: Wijkbeheerder

Zaterdag 22 september was de Leidse SP actief in Leiden-Noord. In het kader van burendag hielpen de SP’ers de wijkbeheerder en actieve buurtgenoten. Het doel? Het straatvuil in de goten, bermen en op de stoep opruimen.

Namens de SP waren duo-raadslid Sander Sauvé en oud-voorzitter Martine Marijt aanwezig. In ongeveer 2,5 uur wist de groep een behoorlijk hoeveelheid zwerfvuil op te ruimen.

Martine Marijt: ‘Ik verbaas mij erover dat je in nog geen 300 meter 17 vuilniszakken aan zwerfvuil uit de wijk haalt. Er is veel sprake van dumping van vuil en vuil naast de containers. Ik wijs de gemeente hier regelmatig op. Er is veel te weinig capaciteit om te handhaven.’

Een deel van het probleem ligt ook aan het gemak waarmee zwerfvuil op straat wordt gegooid. Hopelijk hielp het goede voorbeeld dat de groep gaf. Diverse voorbijgangers complimenteerden de vrijwilligers. Ook vroeg een mevrouw om materiaal waarmee zij het vuil in haar straat kon opruimen.

Sander Sauvé: ‘Door het goede voorbeeld te geven, kun je al mensen aan het denken zetten. Dat is een deel van de oplossing. Maar nog belangrijker is dat er genoeg handhavers zijn. Wij pleiten dan ook voor meer handhavers op straat.’

U bent hier