h

Leidse SP op werkbezoek bij politie

21 september 2018

Leidse SP op werkbezoek bij politie

Afgelopen donderdag nam de SP Leiden deel aan een werkbezoek bij de politie. Het bezoek, waar bijna alle partijen aan deelnamen, vond plaats in het bureau aan de Langegracht.

De partijen werden meegenomen met de uitdagingen en ontwikkelingen in het politiedistrict. Daarbij gaven vooral de verhalen uit de dagelijkse praktijk veel inzicht.

Duidelijk is hoeveel toegevoegde waarde de wijkagent geeft. In de woorden van één van de agenten: ‘Onze kracht is dat we overal mogen aanbellen. Soms krijgen we signalen dat het niet goed gaat met iemand. Dan kunnen we langsgaan en vragen: “hoe gaat het? We maken ons zorgen over je.” ’

Sander Sauvé, namens de SP Leiden aanwezig: ‘Wanneer je naar de verhalen luistert van de politieagenten, hoor je hun gedrevenheid. Hun zichtbaarheid is daarbij van belang. De SP Leiden is dan ook erg blij dat er juist extra geld beschikbaar komt voor meer wijkagenten.’

Op 14 september 2018 werd er een akkoord bereikt voor de politie-cao. Daarbij kregen politieagenten een loonsverhoging en meer zeggenschap over hun rooster.

Sauvé: ‘Het is goed dat er een akkoord is gekomen. Daarbij zijn veel van de wensen van de bonden gerealiseerd. Het is natuurlijk nog niet lang niet voldoende. Zo is er geen overeenstemming bereikt over de pensioenleeftijd. Het werd wel tijd dat de politieagent op straat meer waardering krijgt. Dat gebeurt in elk geval dankzij deze cao-afspraken.’

U bent hier