h

Project JA Statushouders genomineerd voor ESF award

22 oktober 2018

Project JA Statushouders genomineerd voor ESF award

Foto: SP

Het project JA Statushouders is genomineerd voor de ESF (Europees Sociaal Fonds) award. Dit project,  dat is opgestart in de vorige collegeperiode door (oud)wethouder Roos van Gelderen, geeft statushouders een betere kans om te integreren in onze maatschappij.

Naast de verplichte inburgeringscursus krijgen de statushouders cultuurlessen in hun eigen taal. Ook worden ze begeleid naar (vrijwilligers)werk en/of een opleiding  en krijgen ze een taalmaatje. Bij iedere cursist wordt gekeken wat het beste aansluit bij de situatie van deze persoon. Ries van Walraven, raadslid en docente NT2: "Ik heb vele groepen lesgegeven, maar bij deze mensen zie ik dat het veel sneller gaat. Dat komt omdat ze meer in contact komen met de maatschappij".

Meer informatie bij Ries van Walraven, raadslid zorg en welzijn, e-mail ries.vanwalraven@planet.nl, telefoon 06-57756366

U bent hier