h

SP Leiden verheugd met meer bibliotheekaanbod in de Wijken

19 februari 2019

SP Leiden verheugd met meer bibliotheekaanbod in de Wijken

Foto: SP

De SP Leiden is blij om gehoord te hebben dat in de nieuwe plannen omtrent B plus C ook de wijken een grotere rol zullen gaan spelen dan voorheen. 

In de nieuwe plannen van het College omtrent B plus C is het idee naar voren gekomen om de wijken en daarmee ook de huizen van de buurt een grotere rol te geven in het aanbod van B plus C. De sterke focus die er ligt op de binnenstad wordt wat meer losgelaten en de mensen die gebruik kunnen maken van het aanbod van B plus C wordt het hiermee makkelijker gemaakt.Veel aanbod in de wijk is immers voor velen dichterbij dan in het centrum.

Ook werd de vestiging in de Merenwijk gebruikt als voorbeeld voor hoe het zou moeten. dit is iets waar de SP erg verheugd om is. In 2015 is nog getracht deze vestiging te sluiten omdat er bezuinigd werd op cultuur. Met hulp van de PVDA, D66 en de VVD heeft de SP dit toen weten te voorkomen. Zie hier dan ook het mooie resultaat, aldus SP Raadslid Thomas van Halm. 'Zo zie je maar dat er vertrouwen moet worden gegeven aan de lokale kracht van deze bibliotheken. de bibliotheek in de Merenwijk wordt nu terecht als het goede voorbeeld gezien, het is ook een prachtige plek'. 

De SP zal de ontwikkelingen omtrent de nieuwe plannen met B plus C met veel aandacht blijven volgen. Het belangrijkste punt hierin blijft het aanbod en het principe dat het voor iedereen, ongeacht de omvang van de portemonnee, beschikbaar blijft.  

U bent hier