h

De SP zegt nee tegen kunstgrasvelden Roomburgerpark

29 maart 2019

De SP zegt nee tegen kunstgrasvelden Roomburgerpark

Twee extra kunstgrasvelden wil de gemeente aanleggen, één in het Roomburgerpark en één in het Trigonpark. Hierdoor zal een groot stuk groen in Leiden verloren gaan. Daarom zijn de omwonenden, de Bomenbond, Het Zoete Land (stadstuinderij) en Milieudefensie hier fel tegen.

Ries van Walraven, raadslid Sport: "Deze velden gaan ten koste van het groen en de natuur in de wijk. Er zijn elders in Leiden genoeg kunstgrasvelden beschikbaar om op te hockeyen." De organisatie Vrienden van het Roomburgerpark geeft aan dat er door dit plan 8200 m2 groen verloren zal gaan. De Stadstuinderij Het Zoete Land wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Er zal veel overlast zijn door parkeren, verlichting en geluid.

Er blijkt in de wijk geen enkel draagvlak te zijn voor het voorstel en er is veel onvrede over het 'participatieproces' (inspreekproces). De wethouder Sport wil de hockeyclub haar zin geven. Wij als SP vinden de mening van de mensen in de buurt belangrijk. De SP heeft alvast haar steun toegezegd bij eventuele acties voor het behoud van het groen in het Roomburgerpark.

U bent hier