h

Petitie voor behoud Leiden Helpt overhandigd aan Wethouder Damen

30 maart 2019

Petitie voor behoud Leiden Helpt overhandigd aan Wethouder Damen

Foto: SP Leiden

Vrijdagmiddag heeft een grote groep vrijwilligers van Stichting Leiden Helpt een petitie met honderden handtekeningen overhandigd aan Wethouder Marleen Damen bij het Stadhuis.

De teller voor het aantal online handtekeningen stond al op meer dan 200, maar daar kwamen ook nog eens een aantal handtekeningen op papier bij, voornamelijk van de honderden gezinnen die gebruik maken van onder andere de kleding, laptops en het speelgoed dat de Stichting gratis beschikbaar stelt voor ze. Met bijna 800 huishoudens die gebruik maken van de Stichting is het duidelijk dat hier ook behoefte aan is. Er leven dan ook veel gezinnen in armoede in Leiden.

Om deze reden is het extra pijnlijk om te zien dat de Gemeente geen geld meer wilt verstrekken aan de Stichting. De enige vraag vanuit de Stichting is om de Gemeente de huur te laten betalen van hun pand, dat nota bene in het bezit is van de Gemeente zelf. Desalniettemin kiest de Gemeente Leiden er toch voor om de subsidie stop te zetten. De Gemeente kiest ervoor de 23.000 euro per jaar niet meer te subsidieren terwijl er aan de andere kant wel een week geleden door de Gemeenteraad gekozen is (met tegenstem van de SP) om maarliefst 700.000 euro uit te trekken om het subsidiebeleid van de Gemeente te herzien.

De SP vindt dit belachelijk en staat dan ook pal achter de Stichting. Thomas van Halm was namens de SP gisteren aanwezig bij de petitieoverhandiging. SP Raadslid Thomas van Halm: Het was mooi om de speech te horen van Yvonne Geers (tevens SP Lid) over het belang van Leiden Helpt en hoeveel de Stichting ook voor haar betekent. Zij is niet de enige, er zijn ontzettend veel mensen die voor de meest broodnodige zaken afhankelijk zijn van de Stichting, het is ongelofelijk dat Leiden Helpt moet vertrekken uit een pand wat nota bene van de Gemeente zelf is!

De SP hoopt dat het nog niet te laat is en zal blijven samenwerken met de Stichting zowel binnen als buiten het Stadhuis om het pijnlijke lot voor Leiden Helpt te voorkomen.

U bent hier