h

Steun het LEAD-referendum!

20 april 2019

Steun het LEAD-referendum!

Foto: LEAD

Vanaf maandag 15 april is het mogelijk om via de site van de gemeente uw steun te geven aan een referendum over de plannen voor extreme hoogbouw in Leiden-Noord bij het KPN/Monuta terrein (project LEAD). Dit doet u met een digitale handtekening. Ook kunt u fysiek tekenen op een aantal locaties in de stad (mede dankzij de SP uitgebreid met plekken in de Stevenshof en Merenwijk):

  • Stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden)

  • Stadsbouwhuis, Langegracht 72 (openingstijden)

  • Vijf Meibad, Boshuizerlaan 1 (op werkdagen van 07.00 tot 15.00 uur, maandag en donderdag ook van 20.00 tot 22.00 uur, zondag van 11.00 tot 14.00 uur)

  • DZB Leiden, Le Pooleweg 11 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)

  • Bibliotheek Stevenshof, Trix Terwindtstraat 6 (openingstijden)

  • Bibliotheek Merenwijk, Rosmolen 4 (openingstijden)

  • Bibliotheek Het Gebouw, Arubapad 4 (openingstijden)

Wanneer 5000 Leidse inwoners het referendumverzoek steunen, gaat het referendum georganiseerd worden. U kunt tot 26 mei tekenen.

 

Het is volgens de SP belangrijk dat dit referendum gehouden wordt. Of u nu voor of tegen bent, het gesprek over zo'n groot project moet stadsbreed gevoerd worden.

De plannen zijn een grove overschrijding van al het bestaande beleid over hoogbouw en de inrichting van Leiden-Noord, en het gros van de woningen dat er bij zou gaan komen gaat voor de gewone Leidenaar onbetaalbaar zijn. Daarnaast is extreme hoogbouw niet duurzaam en slecht voor de leefbaarheid van de stad. Weegt het grootschalig toevoegen van woningen aan de stad hier tegen op? Grijp de kans om uw stem te laten horen door dit referendum te steunen, en laat het college zien hoe we écht samen de stad maken!

 

 

U bent hier