h

SP Leiden Ontvangt op Woensdag 22 Mei 2019 Mila V. Burik Bihari

13 mei 2019

SP Leiden Ontvangt op Woensdag 22 Mei 2019 Mila V. Burik Bihari

Foto: SP

Aan de vooravond van de Europese Verkiezingen geeft dra. Mila V. Burik Bihari voor de SP Leiden een presentatie over Roma in Europa.

De geschiedenis van de Roma wordt vanaf de Middeleeuwen gekenmerkt door vervolging, uitsluiting en racisme, met als genadeslag de Roma-Holocaust van de Tweede Wereld-oorlog. Tot op heden is het de meest gediscrimineerde bevolkingsgroep in Europa. Ondanks dit gegeven heeft het Roma-activisme zich de laatste decennia sterk ontwikkeld. Via diverse wegen wordt in alle Europese landen geprotesteerd tegen de groeiende Roma-haat, kansenongelijkheid, repressie, staatloosheid, en vooral ook tegen officieuze etnische registratie en de systematische gezinsontwrichting onder de Roma.

De lokale zelforganisatie Roma Utrecht Foundation is al geruime tijd actief als belangenbehartiger. Mila is bekend als ‘advocacy-coördinator’. Zowel individuele casussen als collectieve belangenbehartiging hebben de aandacht . De ervaring leert dat Roma-haat nooit weg is geweest. Meer dan 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog is Roma-haat weer extreem aanwezig in Europa, ook in Nederland, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Roma-activisme is en blijft dus nodig!

Iedereen welkom! Woensdag 22 mei, 19.30 u.
Zaal open 19.15 u.

U bent hier