h

SP Leiden solidair met patiënten Amsterdam

23 mei 2019

SP Leiden solidair met patiënten Amsterdam

Foto: SP Leiden

Maandag voerde de SP actie bij Achmea Leiden wegens het sluiten van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De directie kreeg een zwartboek aangeboden met verhalen van patiënten over lange wachtlijsten die zijn ontstaan omdat er een heel ziekenhuis weg is.

De actievoerders vormden een lange wachtrij voor de ingang van het Achmeagebouw. De directeur reageerde niet inhoudelijk op de vragen en klachten van de actievoerders. Hij bleef volhouden dat Achmea niet verantwoordelijk is voor de sluiting van het ziekenhuis. Daarop nam Yvonne Geers van de afdeling Leiden het woord. Ze legde nog eens duidelijk uit dat het een schandaal is dat het ziekenhuis dicht is en dat alle patiënten in Amsterdam beter verdienen, en niet alleen de mensen die in het zwartboek zijn genoemd. Een ex-werkneemster uit Amsterdam vertelde huilend dat ze 35 jaar in het Slotervaartziekenhuis had gewerkt. "Ik heb geen baan meer! Geef me het ziekenhuis terug, dan kan ik voor de patiënten zorgen!"

Ries van Walraven, raadslid, woordvoerder zorg en welzijn: "Helaas is dit nog lang niet opgelost, maar we gaan door. Volgende keer staan we hier weer!"

U bent hier