h

135 miljoen voor Leidse Ring Noord is te duur

17 oktober 2019

135 miljoen voor Leidse Ring Noord is te duur

De SP trekt de steun voor het Ringweg Noord project in. Tijdens een presentatie in de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid van 10 oktober, bleek dat de totale kosten met ruim 30 miljoen zijn gestegen sinds 2016. In 2016 was het kostenplaatje voor de Ringweg nog 102,6 miljoen, bovendien bleek uit de presentatie dat 45 miljoen van het totaalbedrag bestemd zijn voor de twee tracé gedeelten die op het grondgebied van Leiderdorp liggen.

De ringweg is ingedeeld in vijf aan elkaar gekoppelde stukken van de Plesmanlaan, Schipholweg, Willem de Zwijgerlaan, Engelendaal en Oude Spoorbaan. De laatste twee gedeelten zijn voor de doorstroming van verkeer van de gemeente Leiderdorp en kosten tezamen ruim 45 miljoen euro. De bijdrage van de gemeente Leiderdorp aan het project bedraagt slechts 3,5 miljoen euro.

“Dit is een absurd hoog bedrag voor een project dat niet echt nodig is. De wegen waar het om gaat zijn prima in orde. Een verdere uitbreiding voor het autoverkeer is flauwekul, zeker nu duidelijk is dat er nog steeds auto’s door de binnenstad kunnen blijven rijden en er geen sprake is van een echte ring om Leiden. Het is ook niet aan de Leidenaren uit te leggen dat onze gemeente meer dan 40 miljoen uitgeeft voor vernieuwing van wegen in Leiderdorp. Laat Leiderdorp haar eigen verkeersprojecten bekostigen”, aldus fractievoorzitter Antoine Theeuwen van de SP.
“Onder deze voorwaarden kan de SP geen steun meer verlenen aan het project. Wat ons betreft komt het fietspad terug bij de Zijlbrug en besparen we de stad een heleboel geld en ellende.”

U bent hier