h

Bezuinig niet op de Leidse minima!

9 februari 2020

Bezuinig niet op de Leidse minima!

Er wordt flink bezuinigd op mensen die weinig geld hebben door het stadsbestuur van D66, GroenLinks en PvdA. Hierdoor krijgen mensen met een kleine beurs tientallen euro's minder per maand, terwijl er wel miljoenen worden uitgegeven aan grote verkeersprojecten en stadspromotie. De SP is het hier niet mee eens en kiest voor mensen boven asfalt!

Wat is er aan de hand?
De declaratieregeling voor minima van 210 euro per jaar is afgeschaft. Mensen met een laag inkomen hebben hierdoor geen recht meer op geld voor bijvoorbeeld een internet- of telefoonabonnement. Mensen die geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een kapotte wasmachine krijgen dit geld niet meer. In plaats daarvan moeten zij het geld van de gemeente lenen en dus terugbetalen. Hierdoor worden de schulden van mensen alleen nog maar groter. Er is ook bezuinigd op de Collectieve Zorgverzekering Minima. De gemeente betaalde een deel van de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Nu moeten de mensen die zo'n verzekering hebben 21 euro per maand meer betalen. Leiden bezuinigt daarmee veel harder dan andere gemeenten.

Waarom gebeurt dit?
Het stadsbestuur kiest ervoor om het beperkte budget van de gemeente uit te geven aan dure verkeersprojecten en stadspromotie. De SP vindt dat geen reden om te bezuinigen op de zwakkeren in de samenleving.

Door deze bezuinigingen kunnen de mensen niet meer op een normale, menswaardige manier leven. Daar zullen wij ons als SP altijd tegen blijven verzetten, maar daar hebben we wel uw hulp bij nodig.

Doet u mee? Samen maken we Leiden weer sociaal!

Wordt u geraakt door deze bezuinigingen en wilt u uw verhaal delen? Of wilt u meehelpen met deze actie? Neem dan contact met ons op via www.leiden.sp.nl/contact, per telefoon (0657756366).

U bent hier