h

SP steunt referendumverzoek Roomburgerpark

12 oktober 2020

SP steunt referendumverzoek Roomburgerpark

Huisarts Jeroen Birnie heeft een referendum aangevraagd bij de gemeente Leiden voor het behoud van het Roomburgerpark. Voordat het referendum wordt georganiseerd moet er voldoende steun zijn vanuit inwoners. De Leidse SP gaat meehelpen met het ophalen van handtekeningen voor het referendum. Het college van D66, PvdA en GroenLinks wil het Roomburgerpark omvormen tot een wijksportpark en daar een vierde kunstgrashockeyveld aanleggen.

Voor 1 november moeten er 750 handtekeningen worden opgehaald. Maar daarna, in fase 2, moeten er binnen een korte periode nog 5000 handtekeningen worden opgehaald. Als alle handtekeningen binnen zijn gaat de gemeente het referendum organiseren.

 Veel mensen uit de buurt zijn tegen de herinrichting van het Roomburgerpark, om meerdere redenen. Er gaat veel natuur en biodiversiteit verloren. Leiden is een versteende stad en heeft weinig groen. Juist in coronatijd en bij beperkende maatregelen is er veel behoefte aan het maken van wandelingen in de natuur. Een extra hockeyveld geeft bovendien veel overlast voor de buurt, zoals fel licht van de lichtmasten, veel verkeer en lawaai.

Uit onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond blijkt bovendien dat er helemaal geen tekort aan hockeyvelden is in Leiden. Er is zelfs een klein overschot. De SP vindt daarom een extra hockeyveld niet nodig.

Het hele project kost meer dan 6 miljoen. In tijden van bezuinigingen op de zwaksten van de samenleving vindt de SP dit onaanvaardbaar. Ries van Walraven, SP-raadslid Sport: “De SP vindt de herinrichting van het park geldverspilling, terwijl er ontzettend bezuinigd wordt op zorg en welzijn. Bovendien gaat er weer een stuk van het schaarse Leidse groen verloren!”

Tekenen voor het referendum kan bij de volgende locaties:

  • Huisartsenpraktijk aan de Laat de Kanterstraat 32 (werkdagen tussen 8:00 en 17:00)
  • het SP kantoor aan de Marnixstraat 18 (dinsdag t/m vrijdag tussen 11:00 en 16:00 en woensdag tussen 20:00 en 21:30).
  • Duyvendakstraat 10
  • In de Merenwijk bij duo-raadslid Alexandra van den Berg (afspraak maken via 0625122322)

U kunt ook zelf het formulier uitrprinten, tekenen en door de brievenbus doen bij de huisartsenpraktijk of het SP kantoor.

(Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ries van Walraven, raadslid Sport SP, telefoon 06-57756366, e-mail r.van.walraven@gemeenteraadleiden.nl)

U bent hier