h

Aanbesteding Leidse cultuursector moet van tafel

13 februari 2021

Aanbesteding Leidse cultuursector moet van tafel

De Leidse SP-fractie is geschokt door het bericht dat het college van D66, GroenLinks en PvdA voornemens is aan te besteden in de Leidse cultuursector. Dat gaat ten koste laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke voorzieningen zoals de bibliotheek, cultuureducatie en muziek. De SP werkt samen met het CDA aan een voorstel dat het college oproept de voorgenomen aanbesteding in ieder geval uit te stellen tot na de corona-maatregelen, alternatieven voor de aanbesteding uit te werken en tot die tijd geen onomkeerbare stappen te zetten als het gaat om de Leidse cultuur. De SP opent vanaf heden een meldpunt, voor mensen die willen meedenken over de toekomst van de Leidse cultuursector.

Alle vormen van cultuur, zoals de bibliotheek, muzieklessen en locaties zijn van groot belang voor Leiden. SP-raadslid Thomas van Halm: ‘Iedereen moet toegang hebben tot alle vormen van cultuur die Leiden als stad te bieden heeft. Dat besteed je niet uit, daar ben je zuinig op!’ De SP vreest dat een aanbesteding van de Leidse cultuur leidt tot afbraak, in plaats van opbouw. Terwijl het juist in deze coronatijd extra van belang is om de Leidse cultuursector te steunen, in afwachting van betere tijden.

Samen met het CDA werkt de SP aan een voorstel in de gemeenteraad om het college op andere gedachten te brengen en met een alternatief te komen voor de aanbesteding op cultuur. De SP vindt dat de aanbesteding op cultuur van tafel moet.

De SP opent daarom vanaf 13 februari 2021 een meldpunt, voor iedereen die graag wil meedenken over alternatieven en in actie wil komen voor het behoud van de Leidse cultuursector. Iedereen die werkt in de cultuursector of cultuur een warm hart toe draagt is welkom. Dat kan door contact op te nemen via telefoonnummer 06 15 69 96 59 of per mail via leiden@sp.nl.

U bent hier