h

Huisvesting is een mensenrecht

21 november 2021

Huisvesting is een mensenrecht

Foto: SP

Honderden mensen demonstreren tegen het huidige huisvestingsbeleid in Den Haag. De demonstratie genaamd woonverzet kreeg steun van vele organisaties en linkse politieke partijen, waaronder de socialistische partij (SP). Dit protest was een voortzetting van het woning protest dat enkele weken geleden in Rotterdam werd gehouden.

Het protest begon bij Koekamp met het programma op het podium. De vertegenwoordigers van verschillende organisaties hadden kritiek op het huisvestingsbeleid en eisten betaalbare en veilige huisvesting voor iedereen. enkele slachtoffers van woningbouwverenigingen hielden ook toespraken om hun droevige verhalen te delen.

De deelnemers aan de demonstratie scandeerden leuzen tegen het kapitalisme, woningnood, verhuurders en beleidsmakers en eisten democratisering van de woningbouwsector met meer zeggenschap van huurders zonder de invloed van het kapitalisme. Tijdens het protest waren er veel borden met leuzen als "huisvesting is een mensenrecht". Na het programma op het podium marcheerden demonstranten door de stad om aandacht te vragen voor het dringende probleem van de huisvestingscrisis. De bedoeling van de organisatoren is om de landelijke strijd tegen het huidige huisvestingsbeleid voort te zetten totdat het is aangepast aan de wensen van de burgers.

De SP steunt de campagne tegen de wooncrisis en strijdt voor veilige en betaalbare huisvesting voor iedereen zonder enige discriminatie. De SP heeft al een parallel plan om de huren te verlagen door de winstbelasting en verhuurderheffing voor woningcorporaties af te schaffen. Ook wil de SP huurders meer controle geven over de besteding van hun huur. Door het door de SP voorgestelde investeringsplan van huurgeld en beheer te volgen, kan het woningtekort worden opgelost. De rechtse- noch de middenpartijen hebben plannen intenties om het huidige huisvestingsprobleem op te lossen.

Dit is echt het juiste moment voor de SP om een duidelijke campagne te voeren om mensen te laten beseffen dat de SP een werkbaar plan heeft om de huisvestingscrisis in het land aan te pakken.

Muhammad kamran

Reactie toevoegen

U bent hier