h

SP Leiden stelt kieslijst vast, Antoine Theeuwen lijsttrekker

27 november 2021

SP Leiden stelt kieslijst vast, Antoine Theeuwen lijsttrekker

Foto: SP

De leden van de Leidse SP hebben de kieslijst voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Huidig fractievoorzitter Antoine Theeuwen is tot lijsttrekker gekozen. Op de lijst staan verder ervaren kandidaten naast nieuw politiek talent.

Inhoudelijk wil de SP wil op alle fronten de tweedeling in Leiden tegen gaan. Daarnaast moet iedere Leidenaar die zorg of ondersteuning nodig heeft, die ook krijgen. De SP wil alleen nog betaalbare, energiezuinige woningen bouwen en energiearmoede onder Leidenaren voorkomen. Ook zet de SP in op het versterken van het stadsgroen, parken en de biodiversiteit. De SP wil geen prestigeprojecten meer, maar juist de stad besturen op zo’n manier dat inwoners worden betrokken en gehoord.

SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen heeft veel ervaring in de Leidse politiek. Hij is in de huidige gemeenteraad het langst zittende raadslid. Hij weet mensen in Leiden te organiseren en politieke successen te boeken in de gemeenteraad.

Op plek 2 van de kieslijst staat huidig raadslid Thomas van Halm. Hij heeft zich de afgelopen jaren al bewezen als raadslid, in de strijd tegen armoede en voor inkomensondersteuning voor mensen die dat nodig hebben.

Op plek 3 staat Inez Staarink. Zij is de hoogste nieuwkomer op de SP-lijst. Zij is werkzaam als fractiemedewerker bij de SP Tweede Kamer-fractie In Den Haag. Daarnaast is ze kunstenares.

Op de plekken 4 en 5 van de lijst staan de huidige SP-duoraadsleden Sander Sauvé (woordvoerder groen, duurzaamheid en klimaat) en Ton Rovers (woordvoerder wonen en ruimtelijke ordening.

Op plek 6 staat oud SP-wethouder Roos van Gelderen en zij is gespecialiseerd in onderwerpen als zorg, welzijn en jeugd.

In de top 10 staan verder Stefan Haas (reeds SP-duoraadslid), Sam Groennau (student Sociale Geografie), Ries van Walraven (huidig raadslid, woordvoerder zorg, welzijn, jeugd en sport) en Muhammad Kamran (natuurkundige).

Lijstduwer voor de Leidse SP is coördinator van de SP-hulpdienst en oud SP-fractievoorzitter Paul Day.

De volledige kieslijst van de SP Leiden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is als volgt:

1. Antoine Theeuwen

2. Thomas van Halm

3. Inez Staarink

4. Sander Sauvé

5. Ton Rovers

6. Roos van Gelderen

7. Stefan Haas

8. Sam Groennau

9. Ries van Walraven

10. Muhammad Kamran

11. Han Dirks

12. Eva de Leeuw

13. Ruben Verhasselt

14. Alexandra van den Berg

15. Robert den Hartog – de Wilde

16. Aron Elstgeest

17. Natalie Wanga

18. Jeroen van Wijk

19. Robert Steenbergen

20. Martine Marijt – Mergler

21. Joran Knol

22. Rita C. Ghogli

23. Anita Azier

24. Claudia Berman

25. Inti Pelupessi

26. Jacques Bik

27. Annechien Limburg – Okken

28. Gregory Byshenk

29. José de Gouw – van der Hoeven

30. Paul Day

Reactie toevoegen

U bent hier