h

Succes: De sociale rol van wijkwinkelcentra krijgt meer aandacht in de Leidse Winkelnota

25 februari 2022

Succes: De sociale rol van wijkwinkelcentra krijgt meer aandacht in de Leidse Winkelnota

Foto: SP

De afgelopen weken stond de Leidse Winkel en marktnota op de agenda van de Raad. Het is goed dat er wordt gekeken naar de rol en de gezondheid van de winkels en de markt in Leiden. Maar er stond in deze nota maar een ding centraal: De Binnenstad 

 

Bizar vindt de SP, juist omdat er al zoveel beleidsstukken en organisaties bestaan die aandacht hebben voor de binnenstad. De wijken kregen in dit stuk amper aandacht.

De SP vindt juist dat de sociale en maatschappelijke rol die boodschappencentra in de wijken hebben, zoals de Kopermolen, het Diamantplein en de Stevensbloem, extra aandacht en zorg verdienen. 

Dat gaat niet alleen om investeringen maar ook kijken en onderzoeken wat deze plekken nodig hebben om goed te functioneren. Daarvoor moet worden gekeken of zij hun sociale buurtfunctie nog goed kunnen uitvoeren maar ook of deze plekken nog goed bereikbaar zijn voor kwetsbaren en mensen die slecht ter been zijn. Hierbij moet ook zeker worden gedacht aan de ouderen voor wie winkels in de buurt ontzettend belangrijk zijn.

Daarom heeft de SP samen met de VVD een motie ingediend om te onderzoeken wat er gedaan kan worden om deze functie te verbeteren. Daarbij hoort ook het in gesprek gaan van de gemeente met de ondernemers om te kijken wat zij nodig hebben de komende periode. Ook wordt onderzocht of de boodscappencentra nog voor iedereen wel even bereikbaar is. Het voorstel heeft het gehaald met volledige steun van de Raad en daar zijn wij blij mee!

Reactie toevoegen

U bent hier