h

Teken de petitie tegen komst discgolfbaan Park Cronesteyn!

10 februari 2022

Teken de petitie tegen komst discgolfbaan Park Cronesteyn!

Foto: CC BY-SA 2.0 / Wikipedia Commons

Vorig jaar kwam in het nieuws dat er mogelijk een discgolfbaan komt in Cronesteun. Daarvoor is een subsidieverzoek ingediend bij de gemeente. Een discgolfbaan in Cronesteyn vinden we geen goed idee. 

Discgolf is een sport waarbij deelnemers een frisbee naar een doel gooien. Daarbij zijn er meerdere holes. Deze sport heeft daarom heel veel ruimte nodig.

Een dergelijke sport past niet in het polderpark Cronesteyn. Het park is bedoeld voor rust en natuurbeleving. Een georganiseerde sport die veel ruimte inneemt past daar totaal niet bij.

Woordvoerder Sander Sauvé (Duurzaamheid): ‘Ruimte in Leiden is schaars. Het groen zoals we dat kennen in Cronesteyn is zelfs nog schaarser. Discgolf neemt heel veel ruimte in en past niet bij het huidige karakter van Cronesteyn. We vinden daarom dat de discgolfbaan er niet moet komen. Er zijn bovendien alternatieven in de buurt voor de liefhebbers van deze sport.’

We steunen de petitie die is gestart tegen deze plannen. U kunt deze petititie ook tekenen via de volgende link: https://petities.nl/petitions/maak-van-polderpark-cronesteyn-geen-discgolfpark?locale=nl. Vanuit de SP Leiden zetten we ons binnen en buiten de gemeenteraad er voor in om de discgolfbaan tegen te houden.

Reactie toevoegen

U bent hier