h

Ga mee naar het Prinsjesdagprotest

12 september 2022

Ga mee naar het Prinsjesdagprotest

Foto: SP

Zaterdag 17 september is er een groot prinsjesdagprotest over de koopkracht in Den Haag. Vanuit Leiden organiseert de SP gratis busvervoer richting het protest. Steeds meer mensen kunnen de rekeningen niet meer betalen. Ondertussen maken bedrijvenrecordwinsten en worden de rijken steeds rijker. Kom daarom 17 september in verzet!

De SP wil een sociaal noodplan voor het groeiende aantal Nederlanders dat de eindjes niet meer bij elkaar kan knopen. Tijdens de coronacrisis waren er opeens miljarden om het bedrijfsleven te redden. Dan mogen er nu minstens zoveel miljarden beschikbaar komen voor gewone mensen. En dat geld is er. Grote bedrijven maken torenhoge winsten. De kosten moeten omlaag en dat betalen we van die winsten. De SP stelt daarom tijdens Prinsjesdag vijf koopkrachtknallers voor:  

  1. Betaalbare boodschappen
  2. Een lagere energierekening
  3. Kosten voor tanken omlaag
  4. Bevriezen van de huur
  5. Afschaffen eigen risico

Het protest is vanaf 13:00 op de Koekamp in Den Haag. De bus vertrekt om 11:30 vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Marnixstraat in Leiden Noord. Meerijden met de bus is voor iedereen gratis. Aanmelden kan via Leiden@sp.nl.

Meer weten? Kijk op http://www.sp.nl/kostenomlaag

Reactie toevoegen

U bent hier