h

Huizen aan Schelpenkade worden gebruikt als melkkoe

12 december 2007

Huizen aan Schelpenkade worden gebruikt als melkkoe

De huizen langs de Schelpenkade worden gesloopt om 'geld te genereren' en het sloopproces is 'onomkeerbaar'. Dat zegt wethouder Witteman in reactie op vragen van SP-raadslid Louk Rademaker. Eerder deze week zei woningspecialist André Thomsen dat de huizen beter gerenoveerd konden worden. Rademaker (SP): “Het is nu duidelijk dat deze betaalbare woningen gebruikt worden als melkkoe voor de woningcorporatie. En dat in tijden van woningnood.”

De woningen aan de Schelpenkade zijn al verkocht aan een particuliere ontwikkelaar, zegt wethouder Witteman. Een sloopvergunning kan niet zomaar geweigerd worden, en de Artikel 19 procedure is niet per sé noodzakelijk voor de nieuwbouw van 6 herenhuizen. Daarom heeft de gemeente sowieso geen mogelijkheden om de sloop tegen te gaan.

SP-raadslid Louk Rademaker: “Opnieuw verdwijnen betaalbare woningen, de laatste vier jaar zijn er al 2000 verdwenen. De Leidse politiek moet de woningnood onder ogen zien. Nog meer sloop van goede betaalbare woningen is onacceptabel, en er is veel goedkope nieuwbouw nodig!”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl, tel. 06-25563389
“Geen reden voor sloop aan Schelpenkade” - 10 december 2007

U bent hier