h

College speelt schimmig spel rond Koppenhinksteeg

22 februari 2008

College speelt schimmig spel rond Koppenhinksteeg

khsDe legalisering van de Vrijplaats aan de Koppenhinksteeg is bijna rond. De huurcontracten voor de te legaliseren organisaties met woningbouwcorporatie Ons Doel liggen klaar. In 2005 is door de gemeenteraad tot legalisering van de activiteiten in de Koppenhinksteeg besloten. Het college van B&W stuurde vandaag echter een brief rond, waaruit valt op te maken dat het college van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks onder het besluit uit wil. Reden voor de SP om meteen opheldering te vragen.

In de brief zegt het college op 18 maart aanstaande te willen besluiten of de legalisering doorgaat of niet, ondanks een al in 2005 genomen besluit. Het college zegt af te willen zien van legalisering als dat duurder zou zijn dan de schatting van 2005.

De vandaag verstuurde brief is echter onduidelijk over de vraag of er een financieel tekort is of niet. Maar het is algemeen bekend dat de panden in slechtere staat zijn dan eerder gedacht. Dat is mede dankzij het feit dat de gemeente er al jaren geen onderhoud aan heeft gepleegd, ook al werd er wel huur betaald door een aantal organisaties.

SP-raadslid Eva de Bakker: “Dat de kosten voor het opknappen van de panden hoger zouden uitvallen was te verwachten, maar dat zou niks met de legalisering zelf te maken moeten hebben. Ook als je appartementen in de monumentale panden van de Koppenhinksteeg zou willen bouwen, zit je met precies dezelfde kosten! Het zou triest zijn als het college zich hierachter zou willen verschuilen.”

“Het is sowieso jammer dat het college niet gewoon open kaart speelt, maar met een vage brief komt waar je niets uit kunt opmaken,” vervolgt De Bakker. “Als er problemen zijn, moeten die op tafel komen. Dan kunnen we samen met Ons Doel en de gebruikers kijken wat de mogelijke oplossingen zijn. De gemeente heeft er lang over gedaan om zo ver te komen met de legalisering. Nu de eindstreep in zicht is, moet dat niet om misplaatste redenen verknoeid worden”.

Download hier de brief van de gemeente
Download hier de schriftelijke vragen van de Leidse SP
Meer informatie bij Eva de Bakker: edebakker@sp.nl of 06-41324075

U bent hier