h

SP zet vraagtekens bij huuropzegging Wachtgebouw

4 februari 2008

SP zet vraagtekens bij huuropzegging Wachtgebouw

Wachtgebouw Morspoort.Vandaag heeft de SP een reeks schriftelijke vragen gesteld over een twijfelachtige huuropzegging van de gemeente. Filmgroep TIEM, die tot voor kort de 1e verdieping van het Wachtgebouw naast de Morspoort huurde, is op basis van ongecontroleerde vermoedens uit het pand gezet. Het is ook onduidelijk wie besloten heeft om het huurcontract met de filmgroep op te zeggen: de wethouder of de afdeling Gebouwen. De SP vraagt zich openlijk af of hier wel op een zorgvuldige en eerlijke manier met de belangen van de huurders is omgegaan.

Vorig jaar oktober werd per direct de huur opgezegd van de filmgroep TIEM. Daardoor is o.a. muziekles, een atelier en een boekbinder vertrokken uit Leiden. Taalcursus, huiswerkbegeleiding en kinderopvang is naar elders in Leiden uitgeweken.

Nu blijkt dat er op twijfelachtige gronden tot huuropzegging is besloten. Uit brieven die de SP in bezit heeft blijkt dat de huur is opgezegd omdat raadsleden geconstateerd zouden hebben dat het pand illegaal bewoond wordt. Maar in reactie daarop zei toenmalig wethouder Witteman dat hij die ‘signalen’ nog niet voldoende vond om de huur op te zeggen. Aan de andere kant claimen de betrokken raadsleden van de PvdA dat zij hun constatering persoonlijk aan de wethouder verteld hebben.

De SP heeft nu naar de ware toedracht gevraagd. Naast de dubieuze huuropzegging speelt ook nog de verkoop van het Wachtgebouw. Geheel onverwachts blijkt dat horeca mogelijk is in het pand. De gemeente kan daardoor veel geld verdienen door het Wachtgebouw leeg te verkopen aan een horeca-ondernemer.

Meer informatie: Julian van der Kraats, julian.van.der.kraats@gmail.com, 06-15042822
Download de volledige Schriftelijke Vragen.

U bent hier