h

Actie en debat Vrijplaats zet partijen onder druk

4 april 2008

Actie en debat Vrijplaats zet partijen onder druk

Het interpellatiedebat dat de SP-fractie aan heeft gevraagd heeft verschillende politieke partijen onder druk gezet om kleur te bekennen over de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Voorafgaand aan de raadsvergadering hebben sympathisanten van de Vrijplaats een succesvolle manifestatie gehouden op het Stadhuisplein. Hieronder volgt een fotoverslag! SP-raadslid Eva de Bakker was aanwezig bij de demonstratie om de betogers een hart onder de riem te steken.

De Bakker zei ondermeer: “Fantastisch dat er zo’n grote opkomst is. Voor de mensen die niet uit Leiden komen: welkom in onze stad. Normaal is het er leuk en is er veel te doen voor verschillende mensen, maar helaas zet dit college van PvdA, CDA, VVD en GroenLinks dit ernstig onder druk. Zij lijken af te willen van de legalisering van de Koppenhinksteeg, terwijl die discussie allang is geweest. Dit college moet eerder gemaakte afspraken gewoon nakomen! Houd daarom vol! Politiek is vaak een kwestie van een lange adem. Wees daarom solidair met elkaar en sluit de handen ineen, nú en volgende week!”

Eva de Bakker spreekt
Eva de Bakker spreekt de mensen toe die bij de manifestatie zijn

Hier kun je lezen wat de SP in de raad zei over de Vrijplaats Koppenhinksteeg.

Volgende week, 8 april, zullen raadsleden verder praten over de Koppenhinksteeg. Ook zullen verschillende voor- en tegenstanders aan het woord komen.


er waren heel wat mensen afgekomen op de manifestatie


er waren op het moment van de raadsvergadering al 1100 handtekening voor behoud van de Koppenhinksteeg verzameld. Bij de manifestatie hingen vele steunbetuigingen


de publieke tribune zat helemaal vol. Veel mensen die erbij wilden zijn, konden niet naar binnen. Iedereen die wel naar binnen kon, zou gefouilleerd worden!! Dat ging uiteindelijk gelukkig niet door


ook in de raadszaal hing een poster: handen af van de Koppenhinksteeg!

Meer informatie bij Eva de Bakker: edebakker@sp.nl of 06- 41 32 40 75

U bent hier