h

College zet onterecht streep door legalisering Koppenhinksteeg

26 maart 2008

College zet onterecht streep door legalisering Koppenhinksteeg

Gisteren werd bekend dat het college van B&W af ziet van de legalisering van de Koppenhinksteeg. Het college gaat daarmee in tegen besluiten uit juni 2005 en april 2007, waarin een meerderheid in de gemeenteraad akkoord ging met de legalisering. Voor de SP is de manier van handelen van het college onrespectvol richting de gebruikers van de Koppenhinksteeg en de gemeenteraad, omdat eerder gemaakte afspraken niet worden nagekomen. De SP-fractie heeft daarom een interpellatiedebat aangevraagd met het college.

Het college heeft in hun coalitieakkoord afgesproken dat er geen extra geld aan de legalisering van de activiteiten in de Koppenhinksteeg besteed mag worden. Zij hebben de grens gesteld op 460.000 euro. Ons Doel geeft echter aan 775.000 euro nodig te hebben. Het gat van 315.000 euro wil dit college niet dichten, terwijl men wist dat er een financieel tekort zou zijn. Raadslid Eva de Bakker (SP): “Er staat in de notitie Legalisering Koppenhinksteeg dat het bedrag wat de gemeente bijdraagt nog definitief vastgesteld moet worden.” Letterlijk staat er ‘zulks definitief te maken bij de finale berekening van het cascoherstel en de exploitatie.’

“Het college gooit roet in het eten voor de legalisering en dat is kapitaalvernietiging,” stelt De Bakker, “De gebruikers, architecten en Ons Doel hebben al veel geïnvesteerd in de panden aan de Koppenhinksteeg, zowel geld als tijd en energie. Zij hebben zelfs op aanraden van de gemeente verschillende aanpassingen gedaan. Het is dan onbehoorlijk als met één pennenstreek alle moeite en beloften ongedaan worden gemaakt. Zo hoort een gemeente zich niet op te stellen en we zullen het college daar zo snel mogelijk per interpellatie op aan spreken.”

In februari heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de stand van zaken van de legalisering. U kunt er hier meer over lezen. Ondanks dat het college nu een beslissing heeft genomen, zijn de vragen van de SP nog niet beantwoord.

Meer informatie over de legalisering, kunt u hier vinden.
Zie ook de site van Eurodusnie

Of bij Eva de Bakker: edebakker@sp.nl of 06 41 32 40 75

U bent hier