h

RGL–West houdt de gemoederen bezig

3 april 2008

RGL–West houdt de gemoederen bezig

Vorige week werd bekend dat de gemeenten Katwijk en Noordwijk eigenlijk ook niet zitten te wachten op de RijnGouweLijn. De komst van deze RGL-West, een ‘harde voorwaarde’ voor de aanleg van de RGL door de Leidse binnenstad, wordt daarmee steeds onwaarschijnlijker. Toch probeerde wethouder Steegh, in antwoord op vragen van de ChristenUnie, de onrust te bezweren.

Wethouder Steegh legde uit dat de provincie gewoon blijft toewerken naar de RGL over de Breestraat, zolang er nog geen duidelijkheid is over het precieze binnenstadtracé. Het Hooigracht/Langegracht tracé is het alternatief voor de Breestraat.

Daarnaast stelde de wethouder dat Katwijk en Noordwijk nog geen blokkade hebben opgeworpen tegen de RGL. Wel hebben zij “veel vraagtekens” gezet. Noordwijk wil “heel graag de RGL naar ESTEC”, aldus de wethouder. Maar niet dus, zo bleek onlangs, verder het centrum in.

SP-raadslid Julian van der Kraats: “Daarmee verdampt dus een belangrijke voorwaarde die de coalitie gesteld heeft aan de RGL: ‘geen Oost zonder West’. Het wordt nu tijd om de stekker uit dit onzalige plan te trekken.”

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier