h

Woonzichtzuil geplaatst in Stadhuis, woonkrant laat nog op zich wachten

15 september 2008

Woonzichtzuil geplaatst in Stadhuis, woonkrant laat nog op zich wachten

Vandaag om vier uur heeft wethouder Pieter van Woensel (VVD) de ‘Woonzichtzuil’ in het stadhuis geopend. De Woonzichtzuil is een computer waar iedereen gratis op Woonzicht kan kijken en reageren. Ook is het mogelijk een print te maken van interessante woningen. SP-raadslid Louk Rademaker is blij dat er nu meer service is voor mensen zonder internet, maar is nog kritisch over het ontbreken van een woonkrant.De Woonzichtzuil in het Stadhuis.
De Woonzichtzuil in het Stadhuis.

Voordat Woonzicht, het regionale woonruimteverdeelsysteem, ingevoerd werd kon men via de krant op zoek op een nieuwe woning. Nu kan dat alleen via internet, wat problemen oplevert voor veel ouderen. Begin 2007 hadden de SP en VVD daarom voorgesteld om zo’n woonkrant opnieuw uit te brengen. Naar idee van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen werd toen beloofd dat er een Woonzichtzuil zou komen, die er nu dan is.

Maar de woonkrant is er nog steeds niet. SP-raadslid Louk Rademaker: “Ondanks toezeggingen van de woningcorporaties kunnen woningzoekenden alleen een waardeloos adressenlijstje thuis gestuurd krijgen.”

Vooralsnog kunnen mensen zonder internet dus terecht in het Atrium van het stadhuis, bij de nieuwe Woonzichtzuil.

Voorstel voor Woonkrant aangenomen (Nieuwsbericht 23 januari 2007)
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl

U bent hier