h

Nog geen akkoord over conciërges

14 oktober 2008

Nog geen akkoord over conciërges

De basisschoolbesturen zijn nog steeds in gesprek met de wethouder over de bezuiniging op de conciërges. De aangekondigde manifestatie van SP en PvdA wordt dan ook uitgesteld. De eerste maandag na de herfstvakantie zullen de onderhandelingen verdergaan. SP-raadslid Eva de Bakker wil wel zo snel mogelijk duidelijkheid. “De conciërges, de kinderen en de ouders verkeren nu in onzekerheid. De politiek zou eigenlijk één duidelijke boodschap moeten laten horen: Hou conciërges op school!”

 onmisbaar!
In juli besloot de gemeenteraad dat er 274 duizend euro bezuinigd moest worden op de conciërges op basisscholen. Alleen de SP en Leefbaar Leiden stemden toen tegen. Wél moest wethouder Gerda van den Berg (PvdA) nog eerst gaan praten met de schoolbesturen. In de zomer heeft de wethouder dat nagelaten en direct een ontslagbrief gestuurd naar de conciërges, tot woede van de schoolbesturen. Die zijn sindsdien in gesprek met de wethouder over het terugdraaien van de bezuinigingen. Vooralsnog is daar nog niets uitgekomen, maar de schoolbesturen spreken van een “constructief” gesprek.

Zolang de schoolbesturen nog in overleg zijn met de wethouder komen er geen acties, zegt SP-raadslid Eva de Bakker. “We hopen dat de wethouder terugkomt op deze onzalige bezuiniging zonder dat daar acties voor nodig zijn. En eigenlijk verwachten we dat ook: iedereen weet dat conciërges onmisbaar zijn en iedereen weet dat de gemeente dat zou moeten betalen.”

De SP houdt de geplande manifestatie nog wel achter de hand. Op 11 november besluit de gemeenteraad definitief over de bezuiniging. “Voor 11 november moet er duidelijkheid zijn. Als er een week voor 11 november nog steeds geen geld is voor de conciërges, komen we alsnog met een manifestatie,” aldus SP-raadslid Eva de Bakker.

Meer informatie: Eva de Bakker, edebakker@sp.nl, 06-14040592
Manifestatie voor conciërges aangekondigd, SP nodigt PvdA uit (Nieuwsbericht 30 september 2008)
Wel of geen conciërges op basisscholen? (Achtergrondartikel, 30 september 2008)
College kiest voor toeristen, SP voor conciërges op scholen (Nieuwsbericht 23 juli 2008)

U bent hier