h

Eindelijk meevaller voor Praktijkschool

8 december 2008

Eindelijk meevaller voor Praktijkschool

Een uitspraak van de Raad van State over de nieuwbouw van de School voor Praktijkonderwijs is in het voordeel uitgevallen voor de gemeente, en daarmee in het voordeel van de school. De bouwvergunning is met de uitspraak definitief geworden. Het nieuwe gebouw kan volgend jaar van start. Raadslid Eva de Bakker (SP) is verheugd: “Er zijn veel hobbels geweest die de school heeft moeten nemen de afgelopen jaren. Nu ook deze laatste juridische hobbel is genomen, is de start van de nieuwe school dichterbij gekomen. Ik vind het geweldig hoe de school is blijven vechten voor een nieuw pand voor hun leerlingen!”

Eerder stelde de SP de vertragingen, deels veroorzaakt door de gemeente, aan de orde.
Daarnaast zijn de afgelopen jaren bij de gemeente diverse bezwaren tegen de bouw ingediend. De voorzieningenrechter heeft in het voorjaar alle punten verworpen met uitzondering van het bezwaar over de geluidsbelasting, waarop nader onderzoek moest worden verricht. Na dit aanvullend akoestisch onderzoek is vastgesteld dat de geluidsbelasting binnen de normen valt en dat het oorspronkelijke bouwplan kan worden uitgevoerd. Er zijn nu geen bezwaarmogelijkheden meer.

Naast de SP is ook wethouder Gerda van den Berg (PvdA) verheugd: “Ik ben blij dat alle juridische procedures nu achter de rug zijn en dat er nu rust komt rond de school. Het wordt een prachtige school voor kinderen die in de praktijk een vak leren. We werken de laatste jaren hard aan de verbetering van de onderwijshuisvesting, dit is weer een stap in de goede weg.”

Al vanaf midden jaren negentig streeft het bestuur van de School voor Praktijkonderwijs naar herhuisvesting op één locatie. Na een intensieve zoektocht kwam in 2003 de locatie Boerhaavelaan in beeld. Eind 2005 heeft het college ingestemd met de aankoop van het terrein en in 2007 is de bouwvergunningsprocedure gestart.

De bouw van de school is gestart in juli en het hoogste punt werd vorige week bereikt. Naar verwachting zal het nieuwe gebouw klaar zijn voor het nieuwe schooljaar begin.

Eva de Bakker, edebakker@sp.nl

U bent hier