h

Geen ringweg door de Kooi!

17 december 2008

Geen ringweg door de Kooi!

Maandag 16 december protesteerden bewoners van de Kooi tegen de plannen om van de Sumatrastraat een 'ringweg' te maken. Het plan was om het verkeer op de Sumatrastraat tot stilstand te dwingen, zodat qua stilstaande auto's de situatie een beetje vergelijkbaar zou zijn met de situatie van de Sumatrastraat als 'ringweg'.


de politie was echter snel ter plekke om daar een eind aan te maken


SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats was erbij

De bewoners van de Kooi zitten natuurlijk helemaal niet te wachten op 20.000 auto's EXTRA op de Sumatrastraat. Nu al staat het verkeer daar vaak vast, met stank en vervuiling tot gevolg. Bovendien gebeuren er met enige regelmaat ongelukken.

Bij de plannenmakerij voor de Ringweg Oost was eerder geconcludeerd dat de Sumatrastraat niet geschikt is als ringweg – vanwege de milieuvervuiling in de Kooi, maar ook omdat het een “zeer matige ringstructuur” biedt "met doorstromingsproblemen". Helaas zien de coaliepartijen PvdA, VVD, CDA en GroenLinks zich genoodzaakt om de 'Ringweg' over de Sumatrastraat toch in beeld te houden, omdat ze de komst van de Ringweg gekoppeld hebben aan de RijnGouweLijn. En met de RijnGouweLijn hebben ze haast, dus met de Ringweg ook. Daardoor is er geen tijd om te sparen voor een fatsoenlijke oplossing. Bovendien is er niet eens tijd een fatsoenlijke ringweg aan te leggen, als het geld er al zou zijn, omdat het verkeer al eerder uit de Hooigracht weg moet. Dat betekent voor de Kooi sowieso 3 jaar lang veel extra verkeer op de Sumatrastraat

Nep-ringweg

SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Het is echt schandalig dat dit wordt voorgesteld. Zowel een 'tijdelijke' ringweg als de 'terugvaloptie' over de Sumatrastraat zijn helemaal geen ringweg, maar nep-ringweg. Het kan gewoon niet. Dit is een druk bewoond gebied, en de milieuvervuiling en verkeersveiligheid is nu al slecht. Ook voor de bereikbaarheid van Leiden in zijn algemeenheid is dit geen stap vooruit, maar achteruit”.

Dinsdagavond 16 december vergadert de gemeenteraad over de Ringweg Oost.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, 06-15042822

U bent hier