h

Laat uw mening horen over verkeer in Leiden

2 februari 2009

Laat uw mening horen over verkeer in Leiden

Donderdag vijf februari aanstaande is er een open inspraakavond in het Scheltema, over de plannen van de gemeente Leiden voor parkeren, wegen, openbaar vervoer en de fiets. Inloop voor de inspraakavond begint om 19.45. Officiële inspraak is mogelijk tot 16 februari.

In de nieuwe nota bereikbaarheid staan de plannen van het huidige college van burgemeester en wethouders voor de komende 15 jaar. Die plannen gaan vooral over wegen en parkeren, aan openbaar vervoer en fietsen worden veel minder pagina's besteed.

De SP is voorzichtig optimistisch over de plannen voor parkeren, zie ook dit artikel. Maar over de rest van de plannen is de SP minder tevreden. Verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Over fietsen staan wel wat goede plannen, zoals het verbeteren van hoofdfietsroutes en het ongelijkvloers maken van kruisingen. Maar als bij dat soort plannen geen bedragen worden genoemd, dan betekent dat meestal dat er toch niks gaat gebeuren. De SP zal er in elk geval werk van maken om te zorgen dat er wél geïnvesteerd wordt in fietsen. De plannen voor openbaar vervoer zijn ook veel te vaag en vrijblijvend. En er wordt aangesloten bij de regionale visie op openbaar vervoer, die uitgaat van minder buslijnen en verder lopen naar haltes. Dat is dus niet de kant die we op moeten met elkaar. Nu is de tijd om flink te investeren in goed en betaalbaar openbaar vervoer, en goede fietsroutes. Alleen maar nieuwe wegen aanleggen en parkeergarages bouwen is niet meer van deze tijd”.

Download hier de Kadernota Bereikbaarheid
Voor meer informatie over de regionale visie op openbaar vervoer, kunt u terecht op de website van ov-reizigers belangenrorganisatie Rover Holland Rijnland
Zie ook de website van de gemeente Leiden
Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel. 06-15042822

U bent hier