h

SP: financiën Aalmarktproject zijn ondoorzichtig

3 februari 2009

SP: financiën Aalmarktproject zijn ondoorzichtig

Het oorspronkelijke Aalmarktproject uit 2003 is ter ziele. De plannen met de Aalmarkt worden grondig aangepast, maar zonder duidelijke inzicht in de bijbehorende financiering. Eerdere vragen van de SP om dat op te helderen werden niet beantwoord. Daarom stelt SP-raadslid Louk Rademaker nu schriftelijke vragen om te voorkomen dat er weer financiële missers gemaakt worden bij het nieuwe Aalmarktproject.
De Aalmarkt

Vorig jaar bleek dat het “oude” Aalmarktproject onuitvoerbaar was: de financiën waren ondoorzichtig en slecht geregeld. Daarom heeft de gemeente besloten om grote delen van het project niet uit te voeren: de Nieuwe Steeg, de geplande brug en het pleintje komen er niet. Ook de renovatie van het LVC zit er niet meer in, evenals een grote parkeergarage.

Die aanpassingen zijn vorige week goedgekeurd door de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid. De SP vindt dat daarbij grove fouten worden gemaakt. “De politiek wil zo snel mogelijk bouwen, zonder inzicht te hebben in de financiële fouten die eerder gemaakt zijn. Ook is het plan inmiddels zo vaak aangepast dat het totaal niet duidelijk is wat er nu gaat gebeuren met de Aalmarkt,” aldus SP-raadslid Louk Rademaker.

De SP wil daarom dat er een nieuw officieel raadsbesluit komt over de aanpak van het Aalmarktgebied. Rademaker: “Met de ondoorzichtige beslissingen van nu wordt de basis gelegd voor toekomstige problemen.”

Download hier de schriftelijke vragen (pdf)
Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Gemeente zet streep door megadeal Aalmarktproject (Nieuwsbericht 10 juli 2008)

U bent hier