h

SP en PvdA stellen vragen over liberalisering huurwoningen

18 november 2009

SP en PvdA stellen vragen over liberalisering huurwoningen

SP-raadslid Louk RademakerDe laatste jaren worden steeds meer betaalbare huurwoningen ‘geliberaliseerd’. Dat betekent dat de huurprijzen verhoogd worden tot meer dan 650 euro per maand. Er is alleen geen overzicht van hoeveel woningen in Leiden geliberaliseerd worden. Daarom stellen de SP en PvdA schriftelijke vragen over de liberaliseringsplannen van Leidse woningcorporaties. SP-raadslid Louk Rademaker: “De liberalisering leidt alleen maar tot nóg langere wachtlijsten bij Woonzicht. Dat is onacceptabel!”

Alle betaalbare huurwoningen krijgen een bepaald aantal punten volgens het woningwaarderingsstelsel. Dan is liberalisering van een huurwoning alleen toegestaan als deze woning meer dan 142 punten krijgt.

Uit onderzoek van de SP bleek dat de Sleutels circa 10% van hun bezit op die manier willen liberaliseren. En afgelopen jaar alleen al zijn meer dan 40 woningen geliberaliseerd. SP-raadslid Louk Rademaker: “Daardoor neemt het aantal betaalbare woningen nog verder af. En daar is al een tekort aan! We moeten stoppen met de verdere afbraak van de sociale volkshuisvesting.”

De SP en de PvdA vragen nu om een overzicht van de liberaliseringsplannen van de corporaties.

Meer informatie: Louk Rademaker, 06-25563389, lrademaker@tomaatnet.nl
Download de schriftelijke vragen (in PDF)

U bent hier