h

Burgemeester belooft: “Er is een tijdelijk buurthuis vóór de sloop van de Rolleman”

5 februari 2010

Burgemeester belooft: “Er is een tijdelijk buurthuis vóór de sloop van de Rolleman”

Het huidige buurthuis 'De Rolleman'.Vanavond keurde de gemeenteraadscommissie voor Ruimte unaniem het bestemmingsplan voor het Trekvaartplein goed. SP-raadslid Louk Rademaker is blij dat nu eindelijk begonnen kan worden met de herinrichting van het woonwagenkamp. Het enige discussiepunt was het buurthuis. Omdat de plannen daarvoor nog niet rond zijn, heeft burgemeester Lenferink na aandringen van de SP beloofd “dat er een tijdelijke voorziening is, voordat de sloop van het huidge buurthuis begint.”

De SP vindt dat het Trekvaartplein haar buurthuis moet behouden. Maar de plannen daarover hebben vertraging opgelopen. Voor het zogeheten “Programma voor Sociaal-Maatschappelijke Ondersteuning” is burgemeester Lenferink op dit moment nog financiering aan het regelen. Een nieuw en volledig buurtcentrum zal er dan ook niet zijn voordat het huidige buurthuis ‘de Rolleman’ gesloopt zal worden. Die sloop staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Op aandringen van Louk Rademaker heeft de burgemeester beloofd dat er een tijdelijk buurthuis zal zijn voor de sloop zal beginnen. Rademaker: “We hebben nu de duidelijkheid dat het Trekvaartplein nooit zonder buurthuis zal zitten. Dat is goed nieuws voor de bewoners. Laten we dan nu snel beginnen met de herinrichting!”

Meer informatie: Louk Rademaker, lrademaker@tomaatnet.nl , 06-25563389
Buurthuis Trekvaartplein moet blijven (Nieuwsbericht 5 juli 2009)

U bent hier