h

Spoeddebat over Morspoortgarage zonder gevolgen

18 februari 2010

Spoeddebat over Morspoortgarage zonder gevolgen

D66, SP en CU hadden een spoeddebat aangevraagd omdat bleek dat wethouder Witteman (PvdA) niet alle informatie die hij had over de 'tijdelijke' Morspoortgarage met de raad heeft gedeeld. Bij de behandeling van de Morspoortgarage was er al veel te weinig informatie, dus het was extrra vervelend toen bleek dat er meer informatie was (al was het niet veel). De wethouder vond dat alle relevante informatie wel gegeven was en een ruime meerderheid van de raad was het daarmee eens.

Te weinig informatie

De plannen voor de 'tijdelijke' Morspoortgarage zijn onder grote tijdsdruk tot stand gekomen, want de zittende coalitie heeft in haar coalitie-akkoord vastgelegd vóór de verkiezingen alle besluiten te nemen die nodig zijn voor het realiseren van 1000 nieuwe parkeerplaatsen. De Morspoortgarage is de helft daarvan. De andere helft is het parkeerterrein aan de Haagweg. Hoewel dat natuurlijk geen nieuwe plaatsen zijn, worden die toch meegerekend.

De tijdsdruk blijkt b.v. uit de 'aanbesteding' voor de nieuwe garage, die al lang en breed liep voor de raad erover besloten had.

Door de haast is er veel onduidelijk , b.v. over de lopende kosten (er is nog niet eens bekend wie 'de exploitatie' gaat doen), over de inrichting van de ruimte eromheen, enzovoorts. Kort geleden kwam daar dus nog extra informatie over vrij. Dat was reden voor D66, SP en CU om een spoeddebat aan te vragen.

Geen gevolgen

D66 had een verstandig wijzigingsvoorstel, om in elk geval niet het werk te 'gunnen' (het contract te tekenen) vóór het bestemmingsplan definitief is geworden. Dit om te voorkomen dat de gemeente de boot in gaat als er met succes beroep wordt aangetekend tegen het bestemmingsplan. Het voorstel haalde het niet, met alleen de stemmen van de SP, GL, D66 en de CU voor.

De SP vond dat de wethouder beter had moeten weten en diende een 'motie van treurnis' in over de gang van zaken. SP-raadslid Julian van der Kraats: “De SP heeft geen vertrouwen in dit hele project. Dat komt ook omdat de wethouder het er doorheen frommelt. Als dan ook nog blijkt dat de raad niet alle informatie heeft, dan is een motie van treurnis op zijn plaats”. De motie werd alleen gesteund door SP, D66 en CU.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier