h

Teken tegen jachthaven in polder!

29 maart 2010

Teken tegen jachthaven in polder!

Het comité tegen de geplande jachthaven in de Broek- en Simontjespolder is met veel succes handtekeningen aan het ophalen. Heel veel mensen willen de polder bij de Merenwijk niet opgeofferd zien aan een jachthaven voor 500 boten. Er zijn al ruim 2000 handtekeningen opgehaald voor het behoud van de polder, en ruim 1000 mensen hebben de online petitie getekend. Ook u kunt helpen, door hier online te tekenen! Als u een echte handtekening wilt zetten, dan kan dat ook bij de stand van de SP op de markt, zaterdag 3 april aanstaande.

De Broek- en Simontjespolder is een plek waar heel veel Merenwijkers en andere Leidenaren komen om even lekker te wandelen of te fietsen. De plannen zouden betekenen dat een nu rustige en groene polder verandert in een drukke jachthaven voor 500 boten, inclusief het bijbehorende verkeer en de benodigde parkeerruimte. Voor de jachthaven zou een nieuwe weg benodigd zijn langs de golfbaan en de sportcomplexen van Dekker in Warmond.

Zo is het nu:


U ziet de noord-oostelijke bovenhoek van de Merenwijk. De Broek- en Simontjespolder ligt ten oosten van de golfbaan

En dit zijn de plannen:

Op initiatief van de SP stuurde de voltallige Leidse gemeenteraad onlangs een brief naar de gemeente Teylingen, met het verzoek om af te zien van de jachthaven.

Zie ook www.stopjachthaven.nl
Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com, tel 071-5215130

U bent hier