h

Grote stap naar groene Oostvlietpolder!

10 september 2010

Grote stap naar groene Oostvlietpolder!

Na jarenlang protesteren en getouwtrek en na vele ups en downs, is het nu toch eindelijk zo ver: de gemeente werkt niet meer aan een bedrijventerrein, maar aan een groene Oostvlietpolder! In het coalitie-akkoord van D66, VVD, SP en CDA was dat ook afgesproken. De gemeenteraad heeft vanavond een belangrijke stap genomen, want de gemeenteraad heeft besloten dat de lange termijnvisie, de zogenaamde Structuurvisie moet worden aangepast. SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen: “Dit is een hele belangrijke stap, maar zeker niet de laatste”.

Om de Oostvlietpolder echt als natuurgebied en agrarisch gebied te gaan inrichten, is op termijn méér nodig. De gemeenteraad heeft in een besloten gedeelte haar ideeën daarover meegegeven aan het college. Wat de gemeenteraad daarover meegaf blijft geheim, vanwege financiële en juridische risico's.

Zie ook de website van de Vrienden van de Oostvlietpolder
Meer informatie: Antoine Theeuwen, antoine.theeuwen@gmail.com, tel 071-5215130

U bent hier