h

Vrijplaats krijgt de sleutel van hun pand

18 april 2012

Vrijplaats krijgt de sleutel van hun pand

Op 17 april hebben de vrijwilligers van de Vrijplaats in Leiden het pand officieel gekocht en de sleutel gekregen. Na 2 jaar dakloos te zijn geweest zullen aan de Middelstegracht 36 de Weggeefwinkel en andere maatschappelijke organisaties gehuisvest worden. De SP heeft jaren gestreden voor een vrijplaats in de stad. Raadslid Eva de Bakker is blij: “Na al die jaren is er eindelijk een echte oplossing. Geweldig om te zien dat na het overhandigen van de sleutel vele vrijwilligers meteen aan de slag gingen. Diezelfde avond is er al geklust. Het is een mooie oude fabriek, maar er moet nog aan gebeuren.”

De Bakker opperde de Middelstegracht als oplossing in februari van dit jaar, nadat panden aan het Vrouwenkerkhof afvielen. In korte tijd werd de koop een feit en heeft de Vrijplaats een legale plek.

Meer informatie: edebakker@sp.nl

U bent hier