h

Investeren in vrijwilligers dankzij SP

27 mei 2012

Investeren in vrijwilligers dankzij SP

In de gemeenteraad is een voorstel van SP-wethouder Roos van Gelderen aangenomen om het vrijwilligerswerk in Leiden te versterken. Omdat vrijwilligers en hun goede inzet een bindende factor in onze samenleving zijn, is een extra geld vrijgemaakt om te zorgen dat er meer vrijwilligers komen en om de vrijwilligers die er zijn goed te ondersteunen. De SP-fractie is daar erg tevreden mee.

Van helpers bij de Voedselbank, achter de bar staan bij de voetbalclub of het begeleiden van kinderen bij een schoolreisje. 'Overal zijn vrijwilligers actief en zij verdienen onze waardering.
Vrijwilligers moet je koesteren,' stelde raadslid Eva de Bakker. 'En dat lees ik terug in de visie van wethouder Van Gelderen. Er is aandacht voor de menselijke maat, solidariteit en flexibel maatwerk.' Het beleid voor het vrijwilligerswerk sluit goed aan bij de Sociaal-Maatschappelijke Structuurvisie van Leiden.

Er zijn 7 speerpunten benoemd door het toepassen van succesfactoren die bewezen effectief zijn. Die speerpunten zijn bijvoorbeeld het faciliteren en het stimuleren van het doen van vrijwilligerswerk, het versterken van vrijwilligersorganisaties tot het inzetten op samenwerking in wijken als het gaat om welzijnswerk, jeugdbeleid en het beleid op werk en inkomen.

Meer informatie bij Eva de Bakker: edebakker@sp.nl

U bent hier