h

Beter openbaar vervoer in en om Leiden!

29 november 2012

Beter openbaar vervoer in en om Leiden!

Vandaag besliste de gemeenteraad over een brief aan de provincie over de toekomst van het openbaar vervoer in en om Leiden. Met de komst van het HOV-net Zuid-Holland Noord gaat er veel veranderen in Leiden. Niet alleen komt er een betere verbinding tussen Leiden CS en Utrecht CS, het is ook de bedoeling dat er minder en liefst ook kleinere bussen gaan rijden door de Breestraat, zodat die eindelijk flink opgeknapt kan worden en wat van zijn oude glorie zou kunnen hervinden. Het is wel de bedoeling dat de Breestraat voor de wijken van de stad bereikbaar blijft. Het hoogwaardige openbaar vervoer, de snelle en frequent rijdende regio-bussen, moeten vooral over de Hooigracht en Langegracht komen te rijden. Dat kan alleen als er daar veel minder auto's komen te rijden.

Die toekomst is echter nog ver weg, dit scenario is alleen mogelijk als Leiden en Leiderdorp samen er voor zorgen dat het autoverkeer een andere route heeft dan de Hooigracht en Langegracht. In de tussentijd moeten er andere oplossingen gevonden worden. Daarover zullen de provincie en de gemeente later een besluit nemen.

Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com

U bent hier