h

POLITIEK CAFÉ MET JULIAN VAN DER KRAATS

26 juni 2015

POLITIEK CAFÉ MET JULIAN VAN DER KRAATS

Voor we de zomer ingaan, houdt de SP Leiden haar laatste politiek café van het seizoen met als thema 'verkeer'. Op vrijdag 3 juli openen we eerst de New Yorkse tentoonstelling The Next Stop Is Marnix Street in ons partijpand. Daarna ontvangen we  SP-fractievoorzitter en verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats.

Julian zit sinds 2006 voor de SP in de Leidse gemeenteraad en ontpopte zich tot expert op verkeersgebied. In zijn tijd als raadslid bezegelde hij de definitieve ontmanteling van de plannen voor de RijnGouweLijn, waar de SP van begin af aan consequent tegen heeft gestreden. In plaats daarvan krijgen we nu deugdelijk openbaar vervoer in het noorden van Zuid-Holland en binnenkort een betere treinverbinding met Utrecht.

Tot Julians successen behoren ook de oprichting van het Duurzame Mobiliteitscentrum aan de Haagweg, met busjes op biogas en nog meer milieuvriendelijk vervoer. In 2013 is hij verkozen tot raadslid van het jaar vanwege de manier waarop hij mensen bij de politiek betrekt en zijn inzet tegen de zogenaamde 'Ringweg' Oost, dwars door de Kooi.

Intussen liggen er veel verkeersplannen op stapel. Zie Julians bericht https://leiden.sp.nl/nieuws/2015/06/sp-tevreden-met-verkeersplannen .

Over alles wat daarmee te maken heeft wil Julian graag van gedachten wisselen met de achterban. Bijvoorbeeld over de 'aggloring', een ringweg rond (en toch ook weer dóór) Leiden en Leiderdorp. Maar ook over de vraag hoe het openbaar vervoer eruit komt te zien in Leiden en omgeving en wat er allemaal voor fietsers gaat gebeuren.

SP Leiden roept al haar leden en stemmers op hierover mee te komen praten met onze vertegenwoordiger in de Leidse raad. Iedereen is welkom, en onze mensen in Leiderdorp in het bijzonder!

De koffie staat klaar en de nieuwe tentoonstelling is te zien vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en Julian neemt het woord om ongeveer 20.30 uur. Dit alles in partijpand De SPeer, Marnixstraat 18, Leiden.

U bent hier