h

SP steunt petitie voor behoud stichting TOS

5 maart 2020

SP steunt petitie voor behoud stichting TOS

De stichting Thuis Op Straat (TOS) heeft de aanbesteding voor het jongerenwerk in Leiden verloren. Dit betekent dat ze geen geld meer krijgen van de gemeente en dus moeten stoppen. Er is inmiddels een petitie gestart om dit tegen te houden. De SP steunt deze petitie van harte. 

Thuis Op Straat Leiden (TOS) is een laagdrempelige non-profit organisatie die werkt aan een veilig  speel- en leefklimaat voor de jeugd. TOS brengt de buurt in beweging. Bewoners worden uitgedaagd om mee te doen. Jong en oud kan met TOS zijn of haar talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten voor de buurt. Door deze aanbesteding moet TOS haar werk met jongeren in de Stevenshof stoppen, waardoor veel jongeren de steun van deze organisatie zullen moeten missen. De SP waarschuwde bij de invoering van de aanbesteding al dat de kans groot was dat organisaties die veel goeds doen in de stad daardoor in de knel zouden kunnen komen. Bij TOS is dit dus nu daadwerkelijk gebeurd. Om deze reden verzet de SP zich fel tegen aanbesteding op Zorg en Welzijn. Wij steunen daarom de petitie voor het behoud van TOS van harte en roepen iedereen op om hem te ondertekenen via deze link.

Meer weten over wat er mis is met deze aanbesteding, lees dan hier meer.

U bent hier