h

Provincie gaat voor RGL door Breestraat

29 februari 2008

Provincie gaat voor RGL door Breestraat

De provincie Zuid-Holland heeft een streekplanwijziging ter inzage gelegd waarin de RGL staat ingetekend door de Breestraat. En dat, ondanks dat er nu een gezamenlijk onderzoek loopt van de gemeente Leiden en de provincie naar de vraag of de RGL over de Breestraat danwel over de Hooigracht/Langegracht door de Leidse binnenstad zou komen te lopen. De provincie lijkt er al vanuit te gaan dat het de Breestraat wordt. Reden voor de Leidse SP en D66 om samen schriftelijke vragen te stellen.

Bezwaar mogelijk

De streekplanwijziging gaat over de RGL, voorzover die door Leiden loopt. De RGL loopt in deze wijziging over het bekende Breestraat-tracé. U kunt een zienswijze indienen bij de provincie over de wijziging. Als u daar meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Gezamenlijk onderzoek

Onlangs besloten gemeente en provincie gezamenlijk te onderzoeken naar de vraag hoe ze de RGL door de Leidse binnenstad willen, in weerwil van het referendum van 7 maart 2007. Daarbij werd afgesproken dat Leiden 450.000 euro zou betalen aan het onderzoek, maar als de uitkomst “Breestraat” zou zijn, dan zou Leiden ook nog eens alle kosten die de provincie heeft gemaakt betalen. Dat is waarschijnlijk een bedrag in dezelfde orde van grootte als de 450.000 euro die het onderzoek sowieso al kost.

In het college-akkoord wordt nog gesproken over 'kiezen voor de Hooigracht als die gelijkwaardig of beter is', maar in de overeenkomst over het onderzoek met de provincie is het 'gelijkwaardig' verdwenen.

Onderzoek nutteloos?

In de streekplanwijziging komt geen RGL over de Hooigracht en Langegracht voor, alleen de RGL door de Breestraat. De provincie lijkt dus al te weten wat er uit het onderzoek gaat komen. De SP en D66 hebben daarover schriftelijke vragen gesteld.

Download hier de streekplanwijziging
Download hier de schriftelijke vragen van SP en D66
Meer informatie: Julian van der Kraats, jvdkraats.sp@gmail.com, tel 06-15042822

U bent hier