h

Vrijplaats aan Middelstegracht een feit

4 maart 2012

Vrijplaats aan Middelstegracht een feit

Na 2 jaar gedeeltelijk dakloos te zijn geweest heeft de Vrijplaats een eigen, legaal onderkomen gevonden aan de Middelstegracht 36. De SP heeft zich jaren ingezet voor de legalisering en een goede plek in Leiden. Om het dikke dossier vlot te trekken opperde de partij het pand aan de Middelstegracht, waar De Fabel van de Illegaal naast is gevestigd. Wethouder Van Woensel kwam de SP voortvarend tegemoet, waardoor het college van B&W deze week besloot om dat de Vrijplaats het pand kan kopen.

In een debat afgelopen donderdag werd de koop bevestigd. “De Vrijplaats heeft geaccepteerd, daar is dit college blij mee,” zei Van Woensel. “We hebben de keuze gemaakt om niet voor financiële winst te gaan, maar voor maatschappelijke winst.”

SP-raadslid Eva de Bakker noemde het een bijzondere avond vanwege de jarenlange strijd en inzet van zoveel mensen. “De voor- en tegenstanders moesten uit de loopgraven komen. Er moest een oplossing komen,” zei De Bakker. “De Fabel van de Illegaal en de Weggeefwinkel zaten immers in tijdelijke panden. De Vrijplaats heeft een bewezen meerwaarde voor de stad, ik wens daarom alle vrijwilligers erg veel succes. Niet alleen met het opknappen van het pand, maar ook in de verdere toekomst!”

Klik hier voor meer informatie over de Vrijplaats
Zie ook het verkoopbesluit van het college
Meer informatie: edebakker@sp.nl

U bent hier