h

Nieuws, mei 2009

29 mei 2009

LAKtheater moet blijven

Net als veel Leidenaren heeft de SP de rode raamposter “Het LAKtheater moet blijven” opgehangen voor de ramen van het partijkantoor aan de Marnixstraat. Ook SP-raadsleden hebben de poster opgeplakt. Het LAKtheater dreigt namelijk te verdwijnen, omdat de Universiteit Leiden zal stoppen met de financiering van het academische theater. De gemeente weigert mee te betalen. De SP heeft het probleem voor het LAKtheater geagendeerd in de commissie voor cultuur, die de verantwoordelijk wethouder voor de tweede keer op pad heeft gestuurd om met de universiteit te zoeken naar een oplossing. “Het LAKtheater wordt tussen de gemeente en de universiteit heen en weer gekaatst,” zegt raadslid Eva de Bakker. “Het LAKtheater mag niet de dupe worden van twee grootmachten die weigeren verantwoordelijkheid te nemen.”

Lees verder
26 mei 2009

Coalitiepartijen schieten referendumverzoek af

met de rug naar de stadDe coalitiepartijen (PvdA, VVD, CDA en GroenLinks) plus de ChristenUnie hebben vanavond het referendumverzoek van negen samenwerkende wijkverenigingen en buurtcomités onmogelijk gemaakt. Dat kon, dankzij een bepaling die de coalitiepartijen een half jaar geleden in de referendumverordening hadden ingebouwd. SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Het was te verwachten, maar het blijft triest. Deze coalitie staat al sinds zijn aantreden met zijn rug naar de stad”.

Lees verder
24 mei 2009

Wijken vragen referendum aan over verkeersplannen

Maar liefst negen samenwerkende wijkverenigingen en buurtcomités hebben een referendum aangevraagd over de verkeerplannen van de coalitie van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks. Al eerder maakten ze duidelijk dat ze zich niet serieus genomen voelden bij de voorbereiding van de nota en bij de inspraak. De wijkverenigingen haalden met gemak de benodigde 750 handtekeningen op, en de Referendumkamer heeft inmiddels groen licht gegeven voor de referendumaanvraag. De coalitiepartijen hebben nu al aangegeven dat ze een referendum aan hun laars zullen lappen. SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Blijkbaar weten de coalitiepartijen dat hun plannen niet zijn uit te leggen in de stad, en durven ze een referendum niet aan.”

Lees verder
24 mei 2009

29 mei Miles Davis in de SPeer

De SP organiseert eens per kwartaal een avond over een revolutionair musicus. En als iemand revolutionair bezig was, dan was het wel Miles Davis. De aftrap van de drie-maandelijkse muziekavonden op de SPeer zal daarom aan hem gewijd zijn. Bent u, behalve geïnteresseerd in maatschappij en politiek, ook een muziekliefhebber? Dan mag u deze avond niet missen! U bent van harte welkom op vrijdag 29 mei, om 20:30.

Lees verder
24 mei 2009

Debat EU-lijsttrekkers in Leiden

Op donderdagavond 28 mei om 19:00 vindt in de Pieterskerk een groot debat plaats tussen de lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen van 4 juni aanstaande. Naast SP-lijsttrekker Dennis de Jong zijn aanwezig: Hans van Baalen (VVD), Barry Madlener (PVV), Sophie in ’t Veld (D66), Thijs Berman (PvdA) en Wim van de Camp (CDA). Het debat wordt georganiseerd door verschillende studentenverenigingen. Kom ook en laat zien dat je van de SP bent!

Lees verder
17 mei 2009

Nieuwe bewaakte fietsenstalling achter CS

Vrijdag werd de nieuwe ondergrondse, bewaakte en gratis fietsenstalling aan de achterkant van het centraal station feestelijk geopend. En het was ook wel een feestje waard, want Leiden heeft er nu maar liefst 2200 overdekte en bewaakte stallingsplaatsen bij. De fietsenstalling is voornamelijk betaald door ProRail, met bijdragen van Verkeer en Waterstaat, en van de gemeente Leiden in de vorm van grond en mensen van DZB die de stalling zullen bemannen. Bekijk hieronder het fotoverslag.

Lees verder

Pagina's

U bent hier